Thursday, April 10, 2008

rojak?

di hadapan lptop.. penat.. br balik lab chemi..

br ja bka fster..
tgk2 post br dlm grup..
uik?

da post baru..
===================================================================
"apakah pndapat kwn2 suma ttg isu neh? (mrujuk 1 isu yg br ja blaku br2 ni)" author kata.

n da kwn aku jwb balik..
"aku br ja bc blog (nm drahsiakan) and aku mmg xphm sgt ayt2 dia, but wait. this issue is very.."
".. back to our issue, kita wajib.."
" I'm surrounded by mcm2 masalah kt sini siang dan malam.."

da lg sorg kwn aku jwb..
"i think this solution ni cara yg sgt baik la.."

===================================================================

apa yg aku highlightkn kt sini?

pggunaan bhasa rojak yg wat aku rs sgt sakit ati..
aku xda la nk wat best ka pa..
aku pon gna rojak gk..
tp juz nk bg msuk ngn ayat..
xda la smp nmpk cm aku nk ckp english tp xmampu..

yup..
aku tau..
kwn2 aku yg rply post tu..
suma nk fly..
aku phm gk..
aku ni org kg ja..
mmg xreti ckp inggeris pon..

haha..
suka mrapu..
da point is..
kalo nk speaking (la sgt)..
wat jela ayat lgkap dlm english..
xda la sakit ati sgt nk bc..
jgn jd cm mntri tu..
nk ckp inggeris..
tp xleh..
last2 wat malu ja..
kalo malu dia sorg xpa..
ni malu 1 mlaysia woh..

mmg bhsa mlyu cm xleh bthan lm ja..
sm gk la ngn org mlyu tu sniri..
haha..

bkn slalu nk ngata kt diri sniri..

di hadapan lptop.. penat.. br balik lab chemi..

haha!

2 comments:

Caffein said...

rijak buah sedap

-rye- said...

wah3..hebat lah dia ini..leh masuk pasukan bahas..apa2 pun, yang kurik itu kendi,yang merah itu saga,yang baik itu budi, yang indah itu bahasa..apa2 bahasa pun sdp,tapi martabatnya harus dijaga..