Friday, November 21, 2008

gloomy finale

haha. semalam. habis. sudah. segala. bala. sepanjang. 1 sem. yang bagi aku. sangat teruk. adoi. macam mana. kak aida. bole cakap. sem aku. sem paling senang. haha.

ah. biarkan. benda dah lepas. kalau kau nangis pon. bukan bole tambah markah kau. sapa tah bagitau aku. haha.

apabila setel final. maka. bermulalah sesi kemas mengemas. tapi. malam tadi. aku kemas sorang². yang lain. semua keluar dengan awek. yang p ipoh la. p basuh keta la. cit. mentang² dinda bkn student utp. bole hgpa wat aku jeles. haha.

lepas tu. aku pergi. v6. untuk menghantar. barangan. yang malas. dihantar. ke rumah. makcik. di sitiawan. ok. masa tu. aku tengok. abang anas. inche supervisor. bermuka kalot. aku hairan. aku tanya. 'what the hell happen?'

dia jawab. 'baru balik hospital batu gajah. ada budak baru meninggal tadi.'

'uik?'

maka dia pon sambung la cerita.

"tadi. ada budak ni main bola. kat belakang blok METANA [ni blok aku masa foundation 1st dulu. ooh chaknga~]. main macam biasa. lepas tu. dia pancit. dia duduk. dekat divider. orang semua buat tak tau ja. biasa la. dah pancit. duduk jela. tiba². dia jatuh. terlentang. wo. semua orang terkejut. diaorang bawak la dia pergi. klinik utp. kat poket c tu. jauh wo. masa sampai kat klinik. pukul 7. doktor tak ada. telefon pon tak angkat. adoi. macam mana ni. maka. ramai2 la. rush. pergi. hospital batu gajah. jauh jugak la. dalam setengah jam macam tu.

sampai² hospital. doktor check. doktor cakap. budak tu dah tak ada dah. meninggal masa dalam perjalanan. SAKIT JANTUNG. serius. kesian kat budak tu. bukan tak ada klinik. dalam utp ni. tak sempat dia nak buat final [final budak² foundation mula isnin depan].


..

aku dan iqbal terdiam. dengar. dengan khusyuk. innalillah.. tak sangka. boleh gak. kes macam ni. jadi. dalam utp. yang orang cakap. ya. orang cakap. grand ni. eh aku tak ada la nak condemn universiti tercinta. nanti rektor mengamuk pulak. punggah. ranah. cuma. kalau nak buat kerja tu. buat la sehabis baik. kecemasan boleh berlaku bila² masa ja. kita kena la sentiasa. bersedia. kan? hari tu. iqbal dan supi. eksiden. kat taman maju. punya la ketuk pintu klinik. call banyak kali. tak angkat. wo. nak kata pergi lunch. bulan puasa masa tu. erm. sebab tu. orang cakap. kalau eksiden. pegi la klinik lain. klinik utp tak guna pon.

ha. cakap pasal eksiden. teringat lak kat kawan² tuto aku sem lepas. aiman ajmal. dengan naufal. sorang petroleum. sorang lagi mekanikal. 2 ari sudah. masa dalam perjalanan. p makan. boleh lak terlanggar tiang kat mana tah. KOMA. wo. memang laju betul la masa tu. masa post ini ditulis. depa 2 tu macam dok separa sedar lagi la. ya Allah. baru pagi tu ja aku sembang dengan aiman tu. sebelum pergi buat paper circuit theory. kapten usop cakap jari tangan naufal putus. ya Allah, biar betoi. tak dapat nak bayang macam mana keadaan dia sekarang ni. selamat masa eksiden tu depa konvoi 3 moto. kiranya ada jugak la orang nak telefon ambulans.

pagi tadi. aku buka gtalk. status. tulis. 'sorg foundy n sorg jan07 baru kembali ke rahmatullah..alfatihah~smoga roh mereka diletakkan dlm golongan y dirahmatiNya'. eh ada lagi ka yang meninggal. innalillah..

aku duduk sorang2. terfikir. ya. memang kejadian² yang berlaku ni. buat aku teringat mati. ya. aku dah lupa. aku hanyut. baru aku sedar. masa untuk aku pon. tak tau la. lama mana yang tinggal. cukup ka bekalan aku sekarang ni? ya. memang orang akan cakap. 'eh poyo la engkau. tulis benda2 ni dalam blog.' entah la. tapi. tak salah nak ingatkan orang kan. pada masa yang sama. kita pon akan mengingatkan diri kita gak.

apa² pon. memang semua orang tengah bersedia untuk trip jauh. nak balik umah. aku selalu teringat pesanan mak. yang sekarang kat umah.

'ha hang jangan dok seronok sangat. sampai lupa dunia. nanti. dalam sekelip mata. tiba². hang dok sedih. kecewa. macam². baru hang tau.'

ni memang betul. selalu dah tengok. kalau over sangat gembira tu. mesti tiba². ada ja benda. nak buat sedih. time tu memang sedih betul².

ok. ni post terakhir. untuk sem ni. sebab kat rumah. tak ada internet. aku tak boleh nak update selalu.

ucapan last sebelum balik rumah:

1)geng² utp : slamat cuti. slamat enjoy. jangan enjoy sangat. study kena jugak. takut² kena balik awal. haha.

2)geng² penang : raya aji ni insyaAllah aku balik penang. tak lama sangat. tapi insyaAllah sempat jumpa hangpa suma. nanti kita set la ek.

3)inche bebel : SLAMAT MELANGSUNGKAN PERKAHWINAN!! sedih lak tak dapat datang majlis tu. jauh. transpot tak ada. apa2 pon. kerja elok2. idop bahgia. rajin2 update blog ek.

haha. sekian. terima kasih. assalamualaikum wbt..

Monday, November 17, 2008

kenapa begini?

ya.aku terikut.ikut.raihanah.tahir. di blog. beliau. dan. aku terasa teringin. berbuat demikian. juga. haha. tapi. aku hairan. dengan keputusan tersebut. haha. layan~

Your results:
You are Superman
























Superman
75%
Hulk
65%
The Flash
65%
Green Lantern
55%
Iron Man
50%
Robin
45%
Catwoman
45%
Spider-Man
40%
Batman
40%
Supergirl
35%
Wonder Woman
25%
You are mild-mannered, good,
strong and you love to help others.


Click here to take the Superhero Personality Test



ya. sepatutnya. annai. yang jadi superman. bukan aku. haha.

Tuesday, November 11, 2008

minggu final

hari ini. aku berjalan. setelah penat. belajar. [konon]. sepanjang perjalanan. melalui bilik² di sini. aku. ya. ketika itu. aku seorang diri. melihat. ini.



ya. minggu final ni. memang boleh buat orang jadi macam².

Sunday, November 9, 2008

intensiti densiti kapasiti

aku buka buku math. aku mengantuk.
aku buka buku digital. aku mengantuk.
aku buka buku circuit theory. aku mengantuk.
aku buka buku programming. aku mengantuk.
aku buka buku academic writing. aku mengantuk.

ini tak boleh jadi. aku perlukan rehat. aku tutup buku. apa nak jadi. jadilah. nak baca pon. dah tak masuk.

aku baring atas katil. aku tak boleh tido. tak mengantuk. langsung.
..

haih~ twisted logic btoi la.

all the best buat semua rakan yang akan [atau sudah] periksa akhir.

Wednesday, November 5, 2008

kenduri kahwin

musim cuti sekolah dah dekat. bagi kebanyakan orang. ini masa untuk membuat satu persamaan kimia.

cuti sekolah + musim orang kahwin ---> makan tengahari percuma

ya. aku pon dapat undangan perkahwinan. ada seorang kenalan. wo. bukan senang nak dapat undangan macam ni. khas untuk aku. selalu. teman (paksa rela) mak + dengan abah. haha.

aku tengok alamat majlis tu. aku diam. kelu. keliru. aku tak pernah dengar. nama tempat. tersebut. ya. aku. memang lemah. dalam geografi.

maka bersegeralah aku. mendapatkan kawan². untuk mendapatkan kepastian. hehe.

"oi mael! boleh tolong aku tak?"
"apa?"

"kau tau tak mana tempat ni. batang berjuntai."

diam seketika. sejurus kemudian. mael. tengok bawah.

"oi²! hang tengok apa tu? aku bukan cakap pasal benda tu la. jebon tua!"

ya. aku memang lemah. geografi. tapi. aku yakin. batang berjuntai yang dimaksudkan. dalam kad undangan tu. bukanlah. sepertimana. yang difikirkan mael.

sapa bole tolong aku wei? nanti aku bawak dia sekali. haha

Sunday, November 2, 2008

final datang lagi~

CUKUP! jangan kau buat iklan tora di sini. hehe..
tak ada apa sangat nak dikongsi kali ni.

minggu belajar [terjemah secara terus dari study week] telah bermula. bila minggu belajar bermula. hanya ada 1. perkara. iaitu. perperiksaan akhir sem. wa. semangat betul aku eja penuh. haha.

dan. bila final. dah dekat. tak dapat tidak. aku akan teringat. kepada. ini. dan ini.

ya ya. memang nostalgik. haha