Wednesday, May 20, 2009

review kertas pendidikan Islam.

------------------------
QUESTION 3. c.
Name FIVE (5) Islamic banking products in Malaysia.
[6 marks]
------------------------

jawapan orang:
- al-Mudharabah
- al-Musyarakah
- bit bithaman ajil
- al-Istisna'
- al-Murabahah


jawapan aku:
- tabung haji
- bank Islam
- Takaful Malaysia
- etiqa insurance
- CIMB Islamic


rasa². jawapan siapa betul?

11 comments:

HazirahMahadzir said...

ya,aku berpendapat jawapan hg betui..ngehehe~

hamidi said...

besnya ada paper pendidikan islam lagi.

ada soalan "apakah hikmah menjadi muslim yg baik" tak?
selalunya jawapan dia mcm ni kan.
1-disayangi Allah dan masyarakat
2-mendapat ketenangan jiwa
3-diredhai Allah
4-diberi ganjaran syurga dan pahala.

tetibe.

Mrs Camillo said...

aah...tibe3 je..

azwan, aku takde skema jawapan, aku tak taw la..ikut pengetahuan am, hang cam betui ja.. :D

Ahmad Farhan Azahan said...

Yang sentiasa lekat dalam kepala otak dan ku ingati sepanjang masa..

5 rukun kahwin:
Suami
Isteri
Saksi
Wali
Akad

Wuahahahaha...

ni leh consider 'tetibe' jugak ke? haha

nurul khairunie said...

jawapan ko yang betul kot?
huhu.

FaKE said...

bapak hebat soksek..aku x leh jwb pape pown..aku tinggal kosong je..^^

-azwanbakhtiar- said...

-hazirah
aku pon harap jawapan aku betul. haha.

-hamidi
ingat senang ka nak goreng benda IS dalam english. haha. tapi ada jugak la aku tulis. 'they will all be doomed by Allah'. tu kira dilaknat kan? haha

-mrs camillo
jawapan orang itu adalah jawapan ayad. wakaka.

-paan
kita kan pakar bab kahwin dalam kelas dulu. wakaka.

-nurul
amin~

-maoh
eleh. yang lain jawab penuh. haha. siap blah awal lagi. zz

Fatul Akrul Ramli said...

kau betul lah tu..
teringat aku, ada orang pnah jawab al-mutawwasitah utk soalan ni last sem..
T_T

Fatul Akrul Ramli said...

kau betul lah tu..
teringat aku, ada orang pnah jawab al-mutawwasitah utk soalan ni last sem..
T_T

FaKE said...

blah awal sbb ngantok r..tido kt dwn invigilator duk sebuk kejutkn..demn2..

NuRuL~ said...

ak dpt rsakan.. jwpan ko betull.. cos ak pun jwb cm ko.. hehehe