Thursday, July 14, 2011

slammers back to school tour part i

setelah berpakat selama hampir 2 bulan, budak-budak basket soksek lepasan 2006 dan 2007 sepakat untuk membuat gathering, nak main basket bersama-sama, macam dulu-dulu. program kami ni mendapat sokongan dari pihak soksek. masuk ni, dah 3 kali program slammers back to school ni diadakan. 2007, 2010 dan tahun ni. kami memang suka main basket dengan junior. haha.

tahun ni kami buat pada 2 julai.

program tahun ni lebih meriah, apabila perlawanan tambahan telah dimasukkan dalam jadual. pada sebelah pagi, kami bergerak ke gelanggang tertutup MCA merbok, untuk bertemu pasukan adik-beradik dari sms sultan mohamad jiwa (smssmj) lepasan 2006 jugak. dan macam yang hgpa semua boleh bajet, sufi la yang berjaya mengumpulkan semua kawan-kawan dia.

tak mau tulis banyak, tengok jela gambar-gambar ni eh:

team matjiwa dapat free throw.

masa suku pertama, memang kami kena ayam kaw-kaw dengan matjiwa. cis cakap ja dah lama tak main, perform macam tu jugak sorang-sorang. haih.

nak cuba jugak-jugak buat 3point shot. hahaha

masuk suku kedua baru la slammers dapat rentak balik. boleh la kejar. jaringan-jaringan bakal pengantin, dan jugak kapten kami, abdullah zubair berjaya buat kami kejar matjiwa balik.

kapten abdullah zubair, macam biasa, perform.

sampai sekarang aku tak paham apa yang depa 2 ni nak buat. heh

gambar kenang-kenangan sebelum balik. bahagian kiri gambar (geng merah) geng matjiwa. belah kanan geng soksek.

keputusan akhir: soksek slammers 47 - matjiwa 38.

bahagian ii cerita pasal lawan dengan junior soksek pulak eh.

No comments: